Ihmeidentekijä

Traileri
Yhdysvallat, 1962, 106 min (Vaihtoeht. 103 min)

Suoratoistopalvelut (2)

Juonikuvaukset(1)

Elokuvahistorian ehkä koskettavimmista roolisuorituksistaan Oscar®-palkitut Anne Bancroft ja Patty Duke ovat ilmiömäisiä Annien ja Helenin tulkinnoissaan. Ylevä ja innoittava tarina rohkeudesta ja toivosta on todellinen elokuvallinen taidonnäyte!
Hän on elänyt vankina pelottavassa ja yksinäisessä, pimeän ja hiljaisuuden vallitsemassa maailmassaan vauvaiästä asti. Seitsenvuotias Helen Keller ei ole koskaan nähnyt taivasta, kuullut äitinsä ääntä tai osoittanut sisimpiä tunteitaan. Kunnes 20-vuotias opettajatar, Annie Sullivan, saapuu kaupunkiin. Suorasukainen Annie on vastikään saanut takaisin oman näkökykynsä, ja hän kurottaa kohti Heleniä – ainoan yhteisen välineen - kosketuksen voimalla, johdattaen urhean oppilaan pelon ja eristyksen täyttämästä maailmasta ihmeelliselle matkalle kohti valoa ja onnea. (SF Film Fin.)

(lisää)

Arvostelut (1)

kaylin 

kaikki käyttäjän arvostelut

englanti What's good about the story is that it's based on real personalities, because in this case, it helps. Its strength lies mainly in how the individual characters are portrayed, with Anne Bancroft especially being absolutely captivating, and she and Patty Duke fit so well together that the film would work even without the other actors. Very powerful, but not extortionate. ()