Sergio Herman, Fucking Perfect

(festivaalin nimi)
  • Alankomaat Sergio Herman, Fucking Perfect
Traileri

Juonikuvaukset(1)

Sergio Herman, 45, kasvoi pohjoishollantilaisen Oud Sluis -perheravintolan yläkerrassa ja oppi omien sanojensa mukaan kaiken ravintoloitsijana työskentelevältä isältään. Herman on kuitenkin ylittänyt isänsä ja suurimman osan maailman muistakin kokeista jo moneen kertaan: hänen johdossaan Oud Sluis on saanut vuodesta 2006 lähtien kolme Michelin-tähteä joka vuosi, ja se on valittu maailman 50 parhaan ravintolan joukkoon. Menestys on vaatinut 18–20 tunnin työpäiviä, ja kasvoista näkyy pohjaton väsymys. Perhettään Herman näkee oikeastaan vain viikonloppuisin ja silloinkin hän etupäässä nukkuu. Perfektionisti päättikin vuonna 2013 sulkea Oud Sluisin, jossa 18 kokkia on raatanut hänen komennossaan ja auttanut häntä kehittelemään kulinaristisia nautintoja. Lähdön alla dokumentintekijä Willemiek Kluijfhout pääsi kameroineen seuraamaan Oud Sluissin arkista aherrusta ja jäähyväisiä. Kokkaamista Herman ei tietenkään jättänyt Oud Sluissin myötä, vaan hän perusti kokkikollegoidensa kanssa Antwerpeniin uuden ravintolan The Jane. "Luulen, että hän tulisi hulluksi ilman haasteita", ystävä toteaa.
Marjatta Möttölä (DocPoint)

(lisää)