Puu

Traileri

Suoratoistopalvelut (1)

Juonikuvaukset(1)

Australian huikeisiin maisemiin sijoittuva Puu (The Tree) kertoo nuoren perheen raskaasta menetyksestä ja selviytymisestä. Elokuvan pääosassa nähdään ranskalaistähti Charlotte Gainsbourg, mutta vielä häntäkin tärkeämmän roolin elokuvassa saavat kahdeksanvuotias Simone (Morgana Davies) ja yhä massiivisemmaksi kasvava pihapuu. Aivan elokuvan alkumetreillä nelilapsisen perheen isä kuolee äkilliseen sairaskohtaukseen. Nuori leski (Gainsbourg) ei tiedä, mitä tehdä surulleen, ja lapset saavat selviytyä keskenään. Jokainen kaipaa isää tavallaan. Määrätietoinen Simone ilmoittaa parhaalle ystävälleen, että hän ei aio surra, vaan on mieluummin onnellinen. Onnelliseksi Simonen tekee salaisuus, jonka hän jakaa vain äitinsä kanssa: tyttö on vakuuttunut siitä, että isä elää edelleen puun sisällä.
Joka päivä Simone kiipeää puuhun ja jakaa isän kanssa arkiset kuulumisensa kuten aina ennenkin. Mutta vähitellen puusta on tulossa uhka. Sen joka paikkaan tunkeutuvat juuret tuhoavat talon putkistot ja saavat naapurin raivon partaalle. Ja onko sekään sattumaa, että painava oksa katkeaa pihapuusta juuri silloin, kun äiti on löytämässä elämäänsä uuden rakkauden? (Bio Rex Distribution)

(lisää)

Arvostelut (1)

Marigold 

kaikki käyttäjän arvostelut

englanti Harmonic lyricism, simple symbolism and a burning drama about loss and sadness. Outstanding performances by Charlotte Gainsborough and young Morgana Davies, a wonderfully "swinging" camera, a heartfelt musical accompaniment and, despite the seeming simplicity, a film which can be thought about for a long time. This is how I imagine open and intelligent drama. ()