Konsertti

Traileri

Juonikuvaukset(1)

Maailmalla kiertää sitkea urbaanilegenda. Tarina huimasta Moskovan Bolshoin orkesterin Tsaikovski -konsertista Pariisissa. Paitsi että orkesteri ei ollut oikea Bolshoin orkesteri – vaan huijarijoukko entisiä muusikoita – joka oli paljon parempi kuin oikea Bolshoi! Andrei Filipov (Alexei Guskov) oli kerran Venäjän juhlituin kapellimestari ja maailmalla tunnettu Tsaikovski -spesialisti. Hänen johtamansa Bolshoin orkesterin Tsaikovski –tulkinnat nousivat myyttiseen lentoon. Vanhan vallan romahduksen jälkeen hän työskentelee yhä Bolshoissa. Siivoojana.
Filipov varastaa Bolshoin orkesterille saapuvan esiintymiskutsun. Hän aikoo palata valokeilaan ja nostaa Tsaikovskin taas lentoon. Valon kaupungissa. Pariisissa. Edessä on vain pari haastetta. Muut poispotkitut alkuperäiset mestarisoittajat toimivat kuka missäkin puolivillaisessa tai melko laillisessa hommassa. Aikaa on vain pari viikkoa. Orkesteri on saatava kokoon – ja Pariisiin.
Ilman rahaa se on vaikeaa ... Mutta mahdollista. Kapellimestari käy karhunpainiin kohtalon kanssa, apunaan paras ystävänsä, ambulanssikuski – sellisti Sacha. Sekä pahin vihollisensa, entinen Breznevin kätyri Gavrilov.
Miten Pariisin kuumin nuori viulistitähti Anne-Marie (Melanie Laurent) saadaan suostumaan konsertin solistiksi?
Mikä salaisuus yhdistää kapellimestarin ja ykkösviulistin kohtalot. Kuinka vara-Bolshoin onnistuu sulattaa kopeiden pariisilaisten sydämet? (Cinema Mondo)

(lisää)