Juonikuvaukset(1)

Osoitteessa 36, Quai des Orfèvres sijaitseva "Ranskan Scotland Yard", on näyttämö, jolla käydään jopa laittomuuden rajoja koetteleva valtataistelu rikospoliisin päällikön paikasta.
Poliisipäällikkö Robert Mancini (André Dussolier) on väistymässä tehtävästään, mielessään kaksi seuraajaehdokasta: Léo Vrinks (Daniel Auteuil) ja Denis Klein (Gérard Depardieu). Pariisia on pitkään piinannut väkivaltaisia arvokuljetusryöstöjä tekevä rikollisjengi, ja poliisipäällikkö päättää lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla – napata ryöstäjät ja määrätä itselleen seuraajan. Niinpä hän ilmoittaa Vrinksille ja Kleinille, että se, kumpi ratkaisee ryöstöjen sarjan ja passittaa tekijät telkien taa, nimitetään uudeksi päälliköksi.
Vrinks ja Klein ovat entisiä ystävyksiä, mutta Kleinin kunnianhimo ja osaltaan myös liiallinen alkoholinkäyttö ovat kasvattaneet juopaa miesten välillä, ja nyt heistä tulee toistensa pahimmat kilpailijat. Kun Vrinks sekaantuu murhaan, Klein tarttuu tilaisuuteen ja pidätyttää kilpakumppaninsa. Sekään ei riitä Kleinille, vaan hän sekoittaa likaiseen valtapeliin myös Vrinksin vaimon, Camillen (Valeria Golino). Silloin Vrinksin mitta tulee täyteen, ja kosto on väistämätön. (Nordisk Film Fin.)

(lisää)

Elokuvakirjasto

Käyttäjä Muoto Kielet Lisätty Muist.
ladislavs DVD
23.09.2020
jantichy DVD
07.04.2013
bassator DVD
07.05.2012
tomy111 DVD
08.12.2009