Kaikki isästäni

  • Norja Alt om min far

Juonikuvaukset(1)

Kaikki isästäni on taatusti henkilökohtainen kuvaus pienen kristillisen kaupungin lääkäristä, joka on transvestiitti. Tätä dokumenttia varten itsensä ohjaajaksi kouluttanut Even Benestad kertoo siinä oman isänsä tarinan.
Trans-isä Esben / Esther Benestand on koristanut monen norjalaisen tabloidin kantta ja saavuttanut kotimaassaan valtavasti huomiota avoimella kaapista ulos tulemisellaan. Elokuva ei kuitenkaan keskity julkisuusmyllyyn, vaan kaivautuu syvemmälle koko perheen elämään. "Minulla on 25-vuoden kokemus isästäni, joten en halunnut keskittyä hänen persoonansa kannalta pinnallisiin asioihin, vaan kertoa hänen inhimillisistä puolistaan, unelmistaan ja peloistaan", ohjaaja kertoo. Benestad käyttää dokumentissaan myös paljon perheen 8-millisiä kotielokuvia sekä valokuvia vuosikymmenten varrelta.
Sittemmin ydinperhe on muuttanut muotoaan, koska Evenin äiti ei lopulta pystynyt elämään välillä naiseksi muuttuvan miehensä rinnalla. Dokumentissa esiintyy päähenkilön lisäksi hänen nykyinen vaimonsa, seksologina toimiva Elsa sekä Evenin sisar, Elisabeth. Myös Esbenin ensimmäinen vaimo (ohjaajan äiti) avautuu ja kertoo kauhun hetkistä, jolloin totuus aviopuolisosta vihdoin paljastui hänelle. (Future film)

(lisää)