Juan Reina

Juan Reina

s. 1978

Biografia

Vuonna 2005 University of South Walesista valmistunut elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Juan Reina (s. 1978) on työskennellyt useissa eri elokuvaprojekteissa Afrikassa, Lähi-idässä ja Euroopassa. Reinan usein yhteiskunnallisesti kantaaottavat elokuvat ovat voittaneet palkintoja ja saaneet ehdokkuuksia kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla sekä kotimaassa.

Reinan edellinen ohjaustyö, Kongolaisen pakolaisperheen matkaa Suomeen seurannut 6954 kilometriä kotiin (60min, 2013) palkittiin Tampereen elokuvajuhlilla Risto Jarva -palkinnolla. YLElle osana Suomen marsalkka -elokuvaa tuotettu, kuusiosainen dokumenttisarja Operaatio Mannerheim (6x30min, 2012) puolestaan palkittiin Koura-palkinnolla, ja se sai myös Kultainen Venlaehdokkuuden.

Brittiläiselle Channel 4:lle ja National Geographicille tuotettu ja Reinan yhdessä Barney Broomfieldin ja Marc Hoeferin kanssa ohjaama dokumenttielokuva Albino United (65min, 2010) seurasi tansanialaisia albiinoja, jotka henkeään uhaten pyrkivät jalkapallojoukkueensa avulla lisäämään tietoisuutta albiinoista ja vähentämään heihin liittyviä taikauskoja. Elokuva valittiin lukuisille arvostetuille dokumenttifestivaaleille ympäri maailman, ja se kisasi myös IDFA-festivaalilla Amsterdamissa pääpalkinnosta keskipitkien dokumenttien sarjassa.

Dokumenttielokuvassa Iseta – Behind the Roadblock (54min, 2008) Reina palasi Ruandan kansanmurhan alkujuurille selvittämään sodan syttymisen hetkellä kuvanauhalle taltioimiensa ihmisten kohtaloa. Elokuva oli myös ehdolla IDFAfestivaalilla ja se voitti Kairon elokuvajuhlien pääpalkinnon.

B-Plan Distribution

Tuottaja

Dokumentit
2010

Albino United

1985

National Geographic Explorer (sarja)

Ohjaaja

Käsikirjoittaja

Leikkaaja

Äänittäjä

Dokumentit
2012

6954 kilometer hem

Vieras

TV ohjelmat
2017

Jussi Gaala 2017