Petteri Salomaa

Petteri Salomaa

s. 26.08.1961 (62 vuotta)
Helsinki, Helsingin seutukunta, Uusimaa, Suomi

Biografia

Petteri Salomaa on ikäpolvensa kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisia mieslaulajia. Musiikkiperheen lapsena hän aloitti laulunopiskelun jo teini-iässä. Opintonsa hän suoritti Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa. Salomaan ura käynnistyi varhain 19-vuotiaana Lappeenrannan laulukilpailujen miesten sarjan voitolla vuonna 1981. Pian seurasivat oopperadebyytti Suomen Kansallisoopperassa 1983 Figaron häiden Figarona ja ensimmäiset tehtävät kansainvälisillä oopperanäyttämöillä.

Salomaa oli kiinnitettynä Freiburgin oopperaan 1989-91. Hän on esiintynyt 1980-luvun jälkipuoliskolta lähtien keskeisissä baritonirooleissa monissa eurooppalaisissa oopperataloissa kuten Drottningholmin linnan teatterissa Tukholmassa, Genevessä, Amsterdamissa, Frankfurtissa, Theatre de Chatelet'ssa Pariisissa, Lontoon Covent Gardenissa, Dresdenissä, Düsseldorfissa, Triestessä, Oslossa ja Prahassa.

Suomen Kansallisoopperassa Erik Bergmanin oopperan Det sjungande trädet kantaesityksessä 1995 Salomaa lauloi teoksen baritonipääroolin. Hän on sittemmin vieraillut säännöllisesti Suomen Kansallisoopperassa mittavissa baritonirooleissa Mozartin Don Giovannista J. Adamsin Death of Klinghofferin Kapteeniin.

Petteri Salomaa on esiintynyt runsaasti oratorio- ja konserttisolistina merkittävimpien pohjoismaisten ja useiden huomattavien eurooppalaisten ja amerikkalaisten orkestereiden kanssa monien aikamme tunnetuimpien kapellimestareiden johdolla.

Salomaa on myös aktiivinen lied-laulaja, jonka ohjelmisto kattaa monipuolisesti ohjelmistoa klassisesta eurooppalaisesta laulukirjallisuudesta uusimpaan lauluohjelmistoon. Petteri Salomaan levytysten lukumäärä nousee yli kolmenkymmenen ja niistä monet on palkittu kansainvälisin palkinnoin.

Taiteilijanuransa lisäksi Salomaa on toiminut taiteellisissa vastuu- ja asiantuntijatehtävissä sekä pedagogina. Hän toimi Sibelius-Akatemiassa laulumusiikin professorina 2003-2008 ja on syksystä 2008 lähtien vieraileva lauluprofessori Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa.

Petteri Salomaa

Vieras

TV ohjelmat
1999

Kokkisota

1997

BumtsiBum!

1985

Kymppitonni

1979

Laulunlyömät

Näyttelijä

Elokuvat
2003

Matka Reimsiin (TV elokuva)