Juonikuvaukset(1)
Juontaja Anne Lundberg ja Strömsön entinen kokki Paul Svensson etsivät vastausta ajankohtaiseen ja tärkeään kysymykseen - kuinka minimoida hävikkiruoka? Hävikkiruokaa syntyy kaikkialla, missä on ruokaa: kaupoissa, ravintoloissa, suurkeittiöissä, ja koko elintarvikeketjussa tuottajasta kuluttajaan. Pahimman hävikin tuottavat kuitenkin kotitaloudet; kun kuluttajat ostavat liikaa, arvioivat menekin väärin eivätkä myöskään osaa ottaa tähteitä talteen. Uusien ruokaohjeiden avulla Anne ja Paul yllättävät makunystyrämme ja opettavat meitä iloitsemaan ruoasta, joka valmistetaan ns. ruokajätteistä. (YLE)
(lisää)Kuvagalleria (3)
Kuva © Lars Schön / SVT
Kuva © Lars Schön / SVT
Kuva © Lars Schön / SVT