Golden Exits

(festivaalin nimi)
  • Yhdysvallat Golden Exits
Traileri 1

Suoratoistopalvelut (2)

Juonikuvaukset(1)

Hapokkaan Listen Up Philip -komedian ja Queen of Earth -psykodraaman jälkeen indie-auteur Alex Ross Perry on tyylikkäiden brooklyniläisten ja heidän ihmissuhdeongelmiensa parissa. Golden Exits kuvaa tunnemyrskyjen sijaan pysähtynyttä ilmaa suhteiden ympärillä. Tunnelma on hillitty, vakavakin. Sieltä se kuitenkin löytyy, epämukavuus ja roso. Hahmot näyttävät mainoskuvaston menestyjiltä, mutta jokainen heistä potee elämätöntä elämää ja käyttämätöntä potentiaalia. Nickin (Adam »Ad-Rock» Horovitz) ja Alyssan (Chloë Sevigny) avioliiton kipinä on poissa, ja Nickin silmät harhailevat paria vuosikymmentä nuoremman australialaisharjoittelija Naomin (Emily Browning) sääriin. Alyssan sisko Gwen (Mary-Louise Parker) on tehnyt sinkkuudesta elämänfilosofian, ja hänen assistenttinsa Sam (Lily Rabe) purkaa turhaumiaan siskolleen (Analeigh Tipton), joka taas on naimisissa Naomin lapsuudentutun (Jason Schwartzman) kanssa. Piiri pieni pyörii.

Draamaa on verrattu ranskalaisohjaaja Eric Rohmeriin – liittyen ehkä elokuvan dialogipitoisuuteen, vähäeleiseen tyyliin ja hahmojen eksyneisyyteen – mutta Golden Exitsissä on myös ripaus tv-sarja Girlsiä. Etuoikeutetut newyorkilaiset rämpivät keskellä ihmissuhdearkea, joka ei yltänytkään unelmien tasolle.
Kaisu Tervonen (Helsinki International Film Festival)

(lisää)

Arvostelut (1)

kaylin 

kaikki käyttäjän arvostelut

englanti The film had a lot of talking in it, the camera and the acting were quite nice, but at times it seemed to me that it was just babbling for effect and it didn't work all that naturally. I guess I'm becoming a little averse to films that want to be artistic in the sense of dialogue and shots, but forget about the plot, which is quite minimal here. ()