Juonikuvaukset(1)

TALVINEN MATKA on elokuva laulamisesta ja nuoresta miehestä, joka etsii itseään ja omaa ääntään. Oppilas kohtaa mestarin – Talvinen matka on kuvaus sukupolvien välisestä vuoropuhelusta sekä elämänkokemuksen, tiedon ja taidon, siirtämisestä miespolvelta toiselle. Se kertoo pelon voittamisesta ja omien voimavarojen löytämisestä - aikuiseksi ihmiseksi kasvamisesta.
Elokuvan päähenkilö Kalle Koiso-Kanttila valmistuu saksalaisesta musiikkikorkeakoulusta tenoriksi ja toivoo pääsevänsä solistiksi oopperaan. Kilpailu on kuitenkin armotonta ja vain kova työ ja hyvä itsetunto voivat auttaa. Itseluottamus on kuitenkin kateissa; päähenkilöä vaivaa jatkuva riittämättömyyden ja pienuuden tunne. Se voi olla esteenä hänen uralleen ja samalla myös hyvälle elämälle. Kallen suuri haaste on voittaa henkiset esteensä ja vapautua - löytää oma äänensä.
Elokuvan alkaessa Kalle on umpikujassa, jossa hänen tulisi päättää mitä hän aikoo tehdä elämänsä suhteen. Kalle on opiskellut laulamista yli kymmenen vuotta eikä hän pysty vieläkään elättämään itseään ja perhettään laulajana. Myös oma laulunopettaja, Roland Hermann on alkanut painostaa häntä päätöksenteon suhteen. Kallen täytyy joko luopua unelmastaan ja hyväksyä, ettei hänestä tule oopperalaulajaa ja hakea itselleen toinen ammatti tai sitten hänen on tehtävä ratkaiseva muutos viimeisen opiskeluvuoden aikana. Kallen pitäisi pystyä murtautumaan irti henkisistä ja fyysisistä kahleista, jotka estävät häntä  löytämästä omaa ääntään.
Kalle kohtaa elokuvassa vanhan mestarin, Tom Krausen, joka on valmis jakamaan osaamistaan ja elämänkokemustaan nuoren tulokkaan kanssa. Tom Krause on suomalainen baritoni, joka kuuluu maailman arvostetuimpien lied- ja oopperalaulajien joukkoon. Kalle harjoittelee Krausen johdolla Franz Schubertin lied –klassikon, Winterreisen esittämistä. Kallella on paljon kysymyksiä vanhemmalle kollegalle ja tarve selvittää, miten hän voisi vapautua menneisyytensä painolastista... (Pirkanmaan elokuvakeskus)

(lisää)