Nicostratos – pelikaani

  • Suomi Nicostratos - pelikanen (lisää)
Traileri

Juonikuvaukset(1)

14-vuotias Yannis (Thibault le Guellec) ja tuima kalastaja Demosthene (Emir Kusturica) elelevät kahdestaan vaatimattomalla Zoran saarella tosi pitkän kivenheiton päässä Ateenasta. On Zoralla sentään kelpo rantakahvila, jota pitää kitsas Aristote. Saaren paras kahvila sattuu olemaan myös sen ainoa kahvila, mutta sen ansiosta Yannis tutustuu kesätöihin tulevaan 17-vuotiaaseen ateenalaiseen Angelikiin (Jade Rose Parker).
Kalastuksen sivutuloiksi täytyy kehittää yhtä ja toista. Yannis kuskaa Ateenan satamassa laivoihin hiukan rakia, ja päätyy kaupanteon lomassa pelastamaan nälkiintyneen, oudon näköisen linnunpoikasen juopon kapteenin hytistä. Lintu kasvaa hurjaa vauhtia – ja yhä oudomman näköiseksi: "Se ei ollut mikään tavallinen lintu.
Se oli hellyttävän huvittava näky.
Mikä ihmeen lintu se oli?
Se oli kuin strutsin ja koiran sekoitus -
tai kurkkutulehdusta poteva joutsen."
Onneksi saarella on luostari, jossa Yannis auttelee munkkeja ehtiessään. Popa Kostas tietää kaiken linnuista, ja auttaa Yannista tunnistamaan valtavaksi kasvaneen siivekkään. Pelikaanista tulee saaren tähti. Kahvila (ja kahvilan kassa) meinaa ratketa liitoksistaan, kun turistit tungeksivat kuvaamaan siivekästä sankaria, ja sen mainiota hoitajaa Yannista. Saaren pahantuulisin isä ei innostu linnusta lainkaan. Yannis päätyy piilottamaan linnun huikeisiin Myrtan luoliin, joihin aallot vyöryvät sisään. Linnun tuoma kuuluisuus kantaa mukanaan julkisuuden kirot. Yanniksen täytyy selvitä vielä muutamastakin pulmasta, ennen kuin päästään juhlimaan kesäkauden päättäjäisiä. (Cinema Mondo)

(lisää)