Walking Dead

(sarja)
  • Yhdysvallat The Walking Dead (lisää)
Traileri
Yhdysvallat, (2010–2022), 134 h 18 min (Pituus: 40–67 min)

TV-sarjan luojat:

Frank Darabont

Ohjaus:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero (lisää)

Perustuu:

Robert Kirkman (sarjakuva), Tony Moore (sarjakuva) (lisää)

Sävellys:

Bear McCreary, Sam Ewing

Näyttelijät:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (lisää)
(lisää ammatteja)

Kaudet(11) / Jaksot(177)

Juonikuvaukset(1)

Kausi 1
Poliisi Rick Grimes herää koomasta autiossa sairaalassa, ja toteaa tuntemansa maailman muuttuneen zombien valtaamaksi, apokalyptiseksi taistelutantereeksi. Lähistöllä pieni selviytyjien leiri puolustautuu henkensä edestä 'kuolleiden' vaaniessa joka nurkan takana. Selviääkö Rick ryhmineen zombiarmeijasta - ja toisistaan - uudessa, karmivassa todellisuudessa? The Walking Dead on huikea selviytymisseikkailusarja elokuvan The Shawsank Redemption ohjaajalta ja Terminator tuottajalta.
Kausi 2
Onnistumatta löytämään kaipaamiaan vastauksia kansanterveyslaitoksesta, Rick Grimes joukkoineen ovat jälleen tien päällä. Selviytymistaistelu johdattaa ryhmän zombiepidemian riivaamassa maailmassa Atlantasta turvapaikan toivossa. Kykenevätkö he pitämään kiinni ihmisyydestään tässä julmassa, uudessa todellisuudessa? Kun kaiken lisäksi keskinäinen kilpailu valtaa alaa ryhmän sisällä, onnistuvatko he selviytymään myös toisistaan?
Kausi 3
Ennätyksellisen odotetulla 3. tuotantokaudella Rick ja häntä seuraava selviytyjien joukko jatkaa turvapaikan etsintää tylyssä, maailmanloppua muistuttavassa todellisuudessa. Pian käy selväksi, että pelkoon on suurempiakin aiheita kuin 'elävien kuolleiden' armeija. Taistelu eloon jäämisestä onkin, jos mahdollista, vaarallisempaa kuin koskaan.
Kausi 4
Rick ryhmineen yrittää toipua järkytyksestä menetettyään niin kotinsa, perheenjäseniä kuin ystäviäkin. Vankilan tuhouduttua selviytyjät ajautuvat erilleen ja eksyvät omille poluilleen tietämättöminä toistensa kohtaloista. Telkien turvassa vietetyn ajan päätyttyä on aika kohdata entistäkin altistuneempi elämä täynnä tuntemattomia vihollisia, vaaroja ja sydäntäraastavia ratkaisuja. Kohtalo koettelee ryhmää jälleen kovalla kädellä, osan selvitessä, osan romahtaessa...
Kausi 5
The Walking Deadin viidennellä kaudella Rick ryhmineen yrittää pysyä yhdessä ja elossa kohdatessaan uusia vastoinkäymisiä ja tuttavuuksia. Henkilöt kohtaavat rakkautta, vihaa, rauhaa, ristiriitoja, tyytyväisyyttä ja kauhua. Yksi kysymys vainoaa heitä kuitenkin koko ajan heidän etsiessään vakituista, turvallista suojapaikkaa, jota kutsua kodiksi... Kaiken sen jälkeen mitä he ovat nähneet, tehneet, uhranneet ja menettäneet... Keitä heistä oikein tulee? (SF Film Fin.)

(lisää)